Tweede kamerlid Rudmer Heerema (woordvoerder onderwijs) op bezoek in het land van Cuijk

Tweede Kamerlid Rudmer Heerema was 19 januari op bezoek in het Land van Cuijk. Rudmer is woordvoerder sport en onderwijs. Daar werd hij ontvangen door Judith Logtens (fractievoorzitter van de VVD Boxmeer).

Hij is in gesprek geweest met een bestuurder van een stichting voor basisscholen en de directeur van het CPV (in de volksmond “de vervangerspool”). Er is uitgebreid gesproken over het tekort aan leerkrachten. Een tekort wat zo groot wordt dat klassen naar huis gestuurd worden. Hierin werd vooral duidelijk dat zowel politiek als de scholen zelf erg creatief op zoek zijn naar oplossingen. Vooral ook oplossingen om de regeldruk te verminderen.

Naderhand schoof Willemieke Vervoort aan (fractievoorzitter VVD Cuijk). Zij heeft met hem gesproken over zijn portefeuille en de toekomst van onderwijs en sport in onze regio.

Na de middag is Rudmer vertrokken naar Metameer Stevensbeek. Hier heeft hij met de directie gesproken over gepersonaliseerd onderwijs. Tevens is hij met brugklasleerlingen in gesprek gegaan over hoe zij het persoonlijk leren ervaren. Ook heeft hij nog gesproken met leerlingen uit de ISK klassen, hun verwachtingen en hun ervaringen in Nederland. Al met al een informatief bezoek.