Werkbezoek Plus Verbeeten in Overloon

Wij werden door dhr. Jan Verbeeten, lid van het directieteam van het familiebedrijf Plus Verbeeten en Heldro ijs, gastvrij ontvangen in de vestiging van Overloon. Overloon is één van de vier vestigingen van Plus Verbeeten. De overige drie vestigingen zijn in Vierlingsbeek, Tegelen en Malden te vinden.

Via een presentatie leidde Jan ons door de geschiedenis van 150 jaar Plus Verbeeten, ofwel van marskramer in koloniale waren tot de huidige supermarkten, waarbij kenmerkend is dat in al die 150 jaar familie Verbeeten zeer begaan was met de dorpsgenoten dat zich uitte in de persoonsgerichte service die het familiebedrijf leverde en nog steeds levert.

Plus Verbeeten is als bedrijf ook actief in de lokale gemeenschap. Naast het bieden van werkgelegenheid, ondersteund door eigen opleidingen, is Plus Verbeeten sponsor van diverse verenigingen en leveren ze ondersteuning bij het organiseren van lokale evenementen, waardoor deze evenementen een grotere bekendheid genieten.

Samen met andere ondernemers in Overloon hebben ze een spaarsysteem voor de klanten opgezet waardoor klanten bij alle aangesloten ondernemers voor waardecheques kunnen sparen die vervolgens ook weer bij de aangesloten bedrijven ingewisseld kunnen worden. Hierdoor behouden ze het winkelend publiek voor Overloon dat de leefbaarheid ten goede komt. Daarnaast promoot Plus Verbeeten via aandachtsvestiging en verkoop in de supermarkten de producten van boeren, telers en producenten uit de directe omgeving en regio onder de naam “de streek + Verbeeten”.

Naast deze maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt Plus Verbeeten ook haar verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam ondernemen. Op de vestigingen in Overloon en Vierlingsbeek zijn zonnepanelen geplaatst die een gedeelte van de energie leveren voor de vele koelunits in de winkels. Daarnaast hebben ze voor het afleveren van bestellingen door bedrijven en particulieren elektrisch aangedreven auto’s en houden zonnepanelen op het dak van de bedrijfsbussen de bestellingen koel.

Het zit ‘m in kleine dingen  en dat maakt dit familiebedrijf zo uniek. Door oog voor het detail zijn zij een vaste waarde geworden voor de lokale samenleving en de leefbaarheid in met name Overloon en Vierlingsbeek.

VVD Boxmeer is onder de indruk van de wijze waarop Plus Verbeeten haar verantwoordelijkheid neemt voor de lokale samenleving en hoe dit familiebedrijf duurzaam ondernemen concretiseert.

Jan, hartelijk dankvoor je tijd en de presentatie!