Even voorstellen: Thijs Litjens; ambitieus en maatschappelijk betrokken

In het kader van mijn introductie bij de fractie van de VVD Boxmeer mag ik mijzelf aan u voorstellen. Mijn naam is Thijs Litjens, 23 jaar oud en nog woonachtig bij ‘ons pap en ons mam’ in het pittoreske Vortum Mullem. Anderhalf jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de HBO-opleiding Internationale Bedrijfseconomie en sinds afgelopen september ben ik begonnen aan een nieuwe opleiding, namelijk Bestuurskunde op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn kennis te verbreden in plaats van te verdiepen en dus niet doorgaan met een master van mijn voorgaande opleiding.

Wat ik regelmatig over mezelf zeg is: “Ik ben een man met een mening over alles en iedereen, en ben niet bang om die mening uit te spreken”. Daarnaast ben ik altijd al erg geïnteresseerd in politiek en bestuur, met name het lokaal bestuur. Dit zijn een aantal eigenschappen die hopelijk van toepassing zijn voor mijn toevoeging aan de VVD Boxmeer.

Naast mijn opleiding werk ik in een supermarkt als leidinggevende, hetgeen ik met erg veel plezier doe. In mijn vrije tijd hou ik ervan om een goede serie te kijken, een stuk fietsen, gezellige activiteiten ondernemen met vrienden of een goede pot voetbal kijken. En tijdens het kijken van wedstrijden van mijn club PSV stijgt mijn hartslag veelal flink……

Ik zit inmiddels al een aantal jaren in de studentenwereld en steeds vaker merkte ik dat mijn mening over maatschappelijke onderwerpen afweken van ‘de gemiddelde student’. En vooral dat mijn mening een stuk rechtser van aard waren. Veel van mijn (politieke) idealen sluiten aan op die van de VVD. Bijvoorbeeld het ondersteunen van ondernemerschap, hard werken voor een toevoeging aan de maatschappij en het waardevrijheidsidee, dat zijn voor mij echt kernpunten waarom ik mijzelf begin dit jaar heb aangesloten bij de VVD. Ik ben daarom erg trots om als fractieadviseur aan de slag te gaan en misschien in de toekomst een andere (en prominentere) functie te bekleden om de liberale idealen meer tot uiting te laten komen in onze regio. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!

Hartelijk dank en ik hoop u graag in de nabije toekomst de hand te schudden,


Thijs Litjens